SUCCESSOR TX 5L

SUCCESSOR TX (5 L) Gyomírtószer

Két hatóanyag (petoxamid és terbutilazin) együttes hatásával biztosítja kukoricában a magról kelő egyés kétszikű gyomnövények elleni széles hatásspektrumát.

 

Mutass többet

Árainkat csak regisztrált viszonteladóink látják.   Bejelentkezés vagy Regisztráció itt!

Termékleírás

A Successor TX két hatóanyag (petoxamid és terbutilazin) együttes hatásával biztosítja kukoricában a magról kelő egyés kétszikű gyomnövények elleni széles hatásspektrumát.

Az ár 1 liter termékre vonatkozik. Legkisebb vásárolható mennyiség 5 liter – vagy ennek a többszöröse!

A terbutilazin az érzékeny fajok fotoszintézisét gátolja (az elektrontranszport folyamatokat gátolja, hatáskifejtés helye a PS-2 rendszerben). Főleg a magról kelő egyéves kétszikűek ellen hatásos. Hatékony a kikelt gyomok ellen is, azok 4-6 leveles állapotáig. Jelentős talajhatással bír, az alkalmazott dózis függvényében több héten keresztül.

A petoxamid az érzékeny fajok zsírsav-bioszintézisét gátolja. Főleg a magról kelő egyéves egyszikű gyomok (pl. kakaslábfű, muhar és vadköles) ellen hatásos, emellett számos magról kelő kétszikű gyomnövény ellen is van hatása. Jelentős talajhatással rendelkezik, csírázásgátló, a kikelt gyomok ellen nincs hatása. A vetés után-kelés előtti alkalmazás esetén a hatékony gyomirtó hatás kifejtéséhez a permetezés után 10 napon belül 20-25 mm bemosó csapadék és jól elmunkált aprómorzsás talajfelszín szükséges.

A Successor TX hatékonyság a kukorica és a napraforgó gyomirtásában

Felhasználási javaslatok

Kukoricában a Successor TX-et preemergens kijuttatás esetén 4 l/ha dózisban a vetés után, de kelés előtt kell kipermetezni. A korai posztemergens állománykezelést 3 l/ha dózissal kell elvégezni a kukorica 1-3 leveles, a magról kelő kétszikűek szíkleveles 3-4 leveles állapotában. Az évelő egyszikű gyomnövények ellen kombinálni szükséges, ajánlott kombinációs partner a Nic-It 0,2 l/ha dózisban. Évelő kétszikű fertőzés esetén kombináljuk dikamba hatóanyagú készítménnyel, vagy alkalmazzuk a Diniro Gold-ot. A vetés után történő kijuttatásnál tapadószer javíthatja a hatékonyságot.

Vetőmag előállítás esetén a Successor TX pre-, korai poszt és poszt időszakban is kijuttatható, melynek segítségével a gyomirtás rugalmasan igazítható a hibridkukorica frakcionált vetéséhez. Felhasználás előtt a vetőmagelőállító fajtatulajdonos véleményét ki kell kérni a vonalak érzékenységét illetően.

Cirokban a permetezőszer felhasználható magról kelő egy- és kétszikű gyomok ellen is, preemergensen 4 l/ha dózisban vagy akár posztemergensen is, a cirok 1-4 leveles állapotában 3 l/ha dózisban. A Successor TX fajtától függetlenül alkalmazható, levélen és talajon keresztüli tartamhatással rendelkezik és kíméletes a cirokra. Ha a felhasználás utáni ősszel érzékeny kultúrát (pl. durumbúzát) vetnek és csapadékszegény volt az időjárás, ajánlott a forgatásos talajművelés.