REVYCARE 5L

REVYCARE (5 L) Gombaölő szer
Búcsú a Tango Start-tól! Itt a Revycare! A Revycare kalászos gombaölő szer az első Revysol tartalmú termék hazánkban, ami 2021-től lesz elérhető a gazdák, felhasználók számára. Hatóanyagai a Revysol, az első izopropanol-azol és egy jól ismert strobilurin, a piraklostrobin.

Mutass többet

Árainkat csak regisztrált viszonteladóink látják.   Bejelentkezés vagy Regisztráció itt!

Termékleírás

REVYCARE Gombaölő szer 5 liter

Az ár 1 literre vonatkozik. Legkisebb rendelhető mennyiség 5 liter – vagy ennek a többszöröse!

Változik az időjárás, változnak a kórokozók, egyre nehezebb a munkaszervezés, egyre több növényvédőszer kerül kivonásra. A Revycare a jövő kihívásaira lett kifejlesztve. Biológiai hatékonysága alapján a Tango Star méltó utódja lesz, sőt egyedi tulajdonságainak köszönhetően rugalmasabb felhasználási lehetőséggel bír és ezáltal hatékonyan segíti a gazdálkodást.

Az egyedi formuláció miatt a Revycare-nek kiemelkedő a gyógyító hatása, a gyorsan bejutó hatóanyagok azonnal képesek a kórokozókat ártalmatlanítani.

Az azol tartalmú termékek hideg időben kevésbé hatásosak, mert felszívódásuk korlátozott. A Revysol tartalmú Revycare azonban még hideg időben is szinte akadály nélkül a növénybe jut.

A Revycare rendkívül esőálló gombaölő szer, a nap káros UV sugarai nem tudják elbontani mivel gyorsan szívódik fel és nem a viaszréteg alatt, hanem a növény belsejében tárolódik. A növény belsejében lévő Revysol raktárakból a hatóanyagok folyamatosan áramlanak szét a növényben, nem marad védtelen rész a permetezésben részesült levélen.

A Revycare két hatóanyaga egymást kiegészítve a kalászos fajok hazánkban legfontosabb betegségei ellen hatékonyak. Hosszú ideig védenek a kórokozók ellen köszönhetően annak, hogy a növényben lévő belső raktárakból a Revysol hatóanyag folyamatos feltáródása párosul a piraklostrobin sokáig tartó tartamhatásával.

A Revycare a benne található piraklostrobinnak köszönhetően plusz AgCelence hatással is rendelkezik. Használatával intenzívebb a fotoszintézis, hatékonyabb a nitrogén felvétel, a vízhasznosulás, a növény kisebb veszteséggel vészeli át a szárazság okozta stresszt.

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítményt a tenyészidő folyamán a fertőzési helyzettől függően egy vagy két alkalommal javasolt felhasználni. A szárbainduláskori kijuttatást a betegségek korai fellépése indokolja.

A későbbi kezelést kalászolástól a virágzás végéig terjedő időszakban javasolt elvégezni, amely a felső leveleket és a kalászt veszélyeztető betegségek fellépése ellen nyújt védelmet. Ha az első kezelés a levélhüvely felnyílását (BBCH 47) követően történik, akkor az esetleges második kezelés elvégzéséig legalább 21 napnak kell eltelnie.

Átlagos fertőzési viszonyok között a kisebb, míg a kórokozók számára kedvező környezeti feltételek mellett a nagyobb dózis kijuttatása indokolt. Hatásmechanizmus A mefentriflukonazol szterolbioszintézist gátló, felszívódó gombaölő szer hatóanyag (FRAC kód: 3) A piraklostrobin sejtlégzést gátló, felszívódó gombaölő szer hatóanyag (FRAC kód 11)

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Kultúra Károsító Kezelések
évenkénti száma
Két kezelés között
 eltelt időtartam (nap)
Kijuttatáshoz szükséges A kezelés ideje
(fenológiai állapot szerint)
szer (l/ha) víz (l/ha)
búza (őszi búza,
tavaszi búza)
levélrozsda, sárgarozsda, szeptóriás levélfoltosság 2 14 (21) 0,75-1,5 100-300 szárbaindulástól (BBCH 30)

virágzás végéig (BBCH 69)
árpa (őszi árpa, tavaszi árpa) hálózatos levélfoltosság (helmintosporiózis), rinhospóriumos levélfoltosság, ramuláriás betegség 2 14 (21) 0,75-1,5 100-300 szárbaindulástól (BBCH 30)

virágzás végéig (BBCH 69)
rozs levélrozsda rinhospóriumos levélfoltosság 2 14 (21) 0,75-1,5 100-300 szárbaindulástól (BBCH 30)

virágzás végéig (BBCH 69)
tritikálé levélrozsda szeptóriás betegségek 2 14 (21) 0,75-1,5 100-300 szárbaindulástól (BBCH 30)

virágzás végéig (BBCH 69)
zab lisztharmat 2 14 (21) 0,75-1,5 100-300 szárbaindulástól (BBCH 30)

virágzás végéig (BBCH 69)