RAPID CS 1L

RAPID CS (1L)
Folyékony rovarölő szer, kalászosok, őszi káposztarepce, napraforgó, borsó védelmére.

Mutass többet

Árainkat csak regisztrált viszonteladóink látják.   Bejelentkezés vagy Regisztráció itt!

Termékleírás

RAPID CS 1L Rovarölőszer

Hatásmód és hatékonyság

A Rapid® CS piretroid típusú rovarölő szer. Hatóanyaga a gamma-cihalotrin. A Rapid® CS kivételes hatékonyságát annak köszönheti, hogy a piretroid hatóanyagú készítmények között, egyedülálló módon, 98%-ban tartalmazza a rovarok ellen hatékony hatóanyag molekulát. Ezen felül a Rapid® CS a legmodernebb mikrokapszulázott formában készült el, amelynek eredményeként minimálisra csökkent a permetezés során a hatóanyag elpárolgása, nagyobb lett a fény és UV stabilitása, valamint az esőállósága a többi piretroid típusú készítménnyel szemben. A Rapid® CS esetében a mikrokapszulából fokozatosan szabadul fel a hatóanyag, ezért hatása fokozatosan, de annál erőteljesebben jelentkezik. A mikrokapszulázott formuláció előnyös tulajdonságainak köszönhetően a Rapid® CS akár 3-4 napos tartamhatással is rendelkezhet. A Rapid® CS hatóanyaga állandó ingerületi impulzust jelent a rovarok idegrendszerére, amely hiperaktivitáshoz, idegrángáshoz és a végül rovarok pusztulásához vezet.

Felhasználási javaslatok:

Gabonában a Rapid® CSmár ősszel alkalmazható a levéltetvek és kabócák megjelenésekor 80 ml/ha dózisban, így egyértelműen kiküszöböljük a vírusfertőzés esélyét. A Rapid® CS tavasszal a vetésfehérítő, majd később a gabonapoloskák és szipolyok elleni védelemben szintén megbízható partner. A Rapid® CS mikrokapszulázott formulációjából adódóan tartamhatással és azonnali rögtön ölő hatással is rendelkezik a kártevők ellen. Az azonnali hatás a kifejlett vetésfehérítő lárvák elleni védekezéseknél fontos, mert azonnal leállítja a lárvák károkozását. A tartamhatás, amely 4-6 napig is tarthat, megakadályozza a további vetésfehérítő bogarak betelepedését és peterakását a táblán. A poloskák és különböző szipoly fajok ellen a Rapid® CS hatástartama a fokozatos betelepülést és károkozást akadályozza meg.

Őszi káposztarepcében az őszi kártevők (nagy repcebolha, repcedarázs álhernyó) elleni védekezésen túl, az ormányos bogarak, valamint a virág- és becőkártevők ellen is a Rapid® CS 80 ml/ha dózisban nagyon jó hatékonysággal dolgozik. A hatékonyság fokozását és a becők tökéletes permetlé borítottságát hidas traktorral történő permetezéssel érhetjük el. Tavaszi kijuttatás esetén őszi káposztarepcében a Rapid® CS kiváló hatékonysággal használható repce szárormányos, repce fénybogár és más kártevők irtására. A kijuttatások időzítésénél az első, szárormányos elleni védekezésekkel egy menetben juttathatók ki a repce növekedés gátló készítményei (Riza? 250 EW), az esetleges gyomirtó szerek, valamint a növény kondícionáló anyagok (Amalgerol) is. A két héttel későbbi Rapid® CS kezeléssel, még virágzás előtt, vagy virágzás elején Kén-S Bór lombtrágyát is kijuttathatunk.

Napraforgóban alkalmazott Rapid® CS 80 ml/ha dózisa a levéltetvek és poloskák kártételét akadályozza meg, megőrizve ezzel a termés minőségét és biztonságát.

Borsóban a rágó és szúró-szívó kártevők ellen szintén a 80 ml/ha dózist alkalmazzuk.

Virágzó kultúrában történő alkalmazásakor a MÉHKÍMÉLŐ TECHNOLÓGIA irányelvei alapján juttatható ki!!!

Költséghatékony és tartamhatással bíró rovarölő szer.

Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!

Kultúra Károsító Dózis (ml/ha) é.v.i. (nap)
kalászosok vetésfehérítő bogár, levéltetvek 80 28
őszi káposztarepce repcefénybogár, repce becőormányos, repce szárormányos, repcedarázs, repcebolha, levéltetvek 60-80 28
napraforgó levéltevek, mezei poloskák 80 28
borsó levéltevek, bagolylepke lárvák 80 14