KONIX koromtalanító, égésjavító adalékanyag 1kg

Árainkat csak regisztrált viszonteladóink látják.   Bejelentkezés vagy Regisztráció itt!

Termékleírás

A KONIX koromtalanító, égésjavító adalékanyag minden szilárd tüzelésű fűtőberendezésben, kazánban, kandallóban használható.

Az égésjavító koromtalanító folyamatos adagolása a tüzelőanyaghoz meggátolja az égés során keletkező szennyezőanyagok lerakódását, de a már lerakódott szennyeződések is fellazulnak, elválnak és szürkésfehér pernye formájában a kémény koromzsákjában és a füstjárataiban gyűlnek össze. A fellazult lerakódásokat mechanikai úton el kell távolítani.

Hásználat:
Izzó parázsra szórva: Fa és szén tüzelésű kazán, fatüzelésű kandalló esetében vékony rétegben eloszlatva
Kormosabb, kátrányosabb kazánnál javasolt a KONIX sűrűbb használata, de mindig vékony rétegben eloszlatva, hogy a KONIX könnyen légneművé tudjon válni, ne salakosodjon össze.
Széntüzelés esetén a szén közé is keverhetjük begyújtás előtt.

A KONIX koromtalanító előnyei:

Folyamatos használat mellett a tüzelőberendezés hatásfoka 5-7 %-kal nő, mivel a tökéletesebb égés során kevesebb szennyezőanyag rakódik le a tüzelőberendezés falára, füstjáratokba. / Már 5-10 nap használat után kimutatható a hatásfok javulása /
Csökken a koromszám, a keletkező salak laza szerkezetű válik, nem marad benne el nem égett anyag
A fűtőfelületekre rárakódott szennyeződés fellazul, „felpikkelyesedik”, könnyebben távolítható el, ezáltal nő a tisztítási ciklusidő
Az adalékanyag a tüzelőberendezés falát nem károsítja, alkalmazásával mintegy védőréteget képez a tüzelőberendezés falán, fűtőfelületeken (tüzelőberendezések, kémények, füst járatok, hővisszanyerő berendezések tisztítására lett kifejlesztve)

Szakértői mérések is bizonyították hatékonyságát, az alkalmazási költségek szinte azonnal megtérülnek. A tiszta, és a vegyszer alkalmazása után már jó huzatú tüzelőberendezéssel 3-5% tüzelőanyag is megtakarítható, de gyenge minőségű szenek is jó hatásfokkal égethetők el.
Az adalékanyag használata azonban a kéményseprői felülvizsgálatot és a kéményseprést nem helyettesíti!

A KONIX koromtalanító adalékanyag folyamatos adagolása meggátolja az égés során keletkező, korom, kátrány, kén és egyéb szennyező anyagok lerakódását a tűztérben, a füstjáratokban és a kéményben.